Eigenschappen van een ICT'er

7 Eigenschappen van een ICT’er! Heb jij ze?

Eigenschappen van een ICT’er? Iedereen is toch anders? Klopt. Maar er zijn bepaalde eigenschappen van een ICT’er die zeker aanwezig moeten zijn. De volgende ICT eigenschappen helpen je goed te presteren binnen de wereld van IT.

Denk oplossingsgericht en wees een doorzetter!

Zowel bazen als klanten willen last minute nog snel iets aangepast hebben. Hier moet je voor zorgen! Indien je meteen de juiste oplossing voor handen hebt, dan ben je oplossingsgericht en ga je regelmatig complimenten ontvangen. Zo niet? Focus je dan zéker op deze eigenschap. Oplossingsgericht zijn is één van de belangrijke eigenschappen van een ICT’er, aangezien je last minute met de juiste oplossingen moet komen.

Eigenschappen van een ICT’er? Geduldig zijn!

Mensen kunnen brut reageren op computers. Vaak zijn het niet de beste vrienden. Een eigenschap van een ICT’er is daarom écht geduldig zijn. Zorg dat je tegen een stootje kan.

Lief naar je bureau komen om te vertellen wat er mis is? Dat kom je niet vaak tegen. En dan spreken we over een -veel voorkomend probleem- die je elke week opnieuw uitlegt. Ze snappen het nog steeds niet… Dus ga je de uitleg voor de zoveelste keer doen. Geduld is een aan te raden eigenschap van een ICT’er!

Een leergierige ICT’er telt voor twee

Leergierig zijn in de ICT-sector, kan ik je zeker aanraden. De technologieën veranderen en evolueren zó snel, het is niet bij te houden. Stel je voor dat je niet op de hoogte bent van de nieuwe trends? Of bijleren? Daar heb je écht geen zin in! Dan is IT niks voor jou.

Is sociaal zijn niet je sterkste kant? Probeer het toch maar!

Sociaal zijn? Dat zou ik wel zijn. Je komt dagelijks in contact met mensen die je oplossingen hard nodig hebben. Ben je asociaal? Dan gaat de communicatie niet op een correcte manier verlopen. Ten slotte moet je regelmatig slecht nieuws brengen of moeten ze je regelmatig om hulp vragen. Sla af en toe toch maar een babbeltje! Sociaal zijn is een mooie eigenschap van een ICT’er. Vaak gaat het om introverte mensen. Mooi om te zien, als je toch probeert!

“Geef nou maar toe!”

Je hoort het vaak genoeg. “Het kan nog iets beter” of “Ik ben niet 100% tevreden”. Welke oplossingen je ook hebt, het zal ze nooit lukken om vanaf de eerste keer tevreden te zijn. Leer daarom met een harde taalgebruik omgaan.

Ben je midden in de twintig of dertig? Nice!

Ben je nog jong? Dat is een mooi meegenomen eigenschap van een ICT’er. Wanneer men op zoek is naar een ICT’er, die de onlangs geplaatste vacature kan invullen, dan gaan ze sneller op zoek naar een jonger iemand. En daar is maar één reden voor. Nee, natuurlijk is dat geen discriminatie. Ze willen jongeren die continu op de hoogte zijn van de nieuwe snufjes rondom ICT. Jongeren zijn vaak het snelst op de hoogte zonder dat ze écht moeite doen. Aan deze eigenschap van een ICT’er kan je zelf niks doen. Maar leuk om te weten, toch?

Een creatieve duizendpoot

Één van de eigenschappen van een ICT’er is creatief zijn. Iedereen rondom je, van klant tot collega, tot baas, heeft hoge verwachtingen. Ze denken dat je problemen in een vingerknip hebt opgelost. Helaas is dat niet altijd het geval en moet je een creatieve oplossing bij de hand hebben… Als geboren ICT’er lukt je dat wel! Good Luck!

Dacht je bij het lezen van bepaalde ICT eigenschappen: Yes! Dat ben ik! Dan ben je wellicht de geschikte ICT kandidaat op de markt! Heb je nog niet écht gevonden waar je naar op zoek was? Solliciteer dan snel en we helpen je met plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *