Nieuwe ICT-trends van 2019

Nieuwe ICT-trends van 2019! Ben je al op de hoogte?

Nieuwe ICT-trends van 2019 ontdekken, is altijd leuk. De technologie evolueert voortdurend. Niet normaal, simpelweg niet bij te houden. Als échte ICT’er merk je dat je rol niet hetzelfde blijft. Je leert elke dag bij, en je moet op de hoogte blijven van de nieuwe technologie en evolutie die zal aankomen. Geniet van de nieuwe ICT-trends van 2019 als ICT’er!

 

Kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie, daar heb je wellicht al een keer van gehoord. Of niet? Kunstmatige intelligentie is een technologie, waarbij machines leren denken als mensen. Er is nog geen sprake van, dat de kunstmatige intelligentie op dezelfde manier als mensen kan functioneren. Maar dat neemt niet weg, dat het een grote impact op ons dagelijks leven heeft! Maar er komen wel jobs vrij, dat is goed nieuws voor jou als ICT’er hè!

 

Het brein achter kunstmatige intelligentie is ‘machine learning’. Met deze nieuwe technologie worden je taken eenvoudiger en wordt je zelfs productiever. Je gebruikt het nu al. Siri, geeft je de mogelijkheid, om aan de hand van spraak een zoekopdracht uit te voeren. En Facebook biedt je fototags aan, aan de hand van beeldherkenning. Zo zijn er nog veel.

 

Het leven van de mens productiever en gemakkelijk maken, dat is wat kunstmatige intelligentie wil. Het is niet écht een trend die in 2019 zal uitkomen, maar het is een groot proces dat al bezig is en zich nog verder gaat evolueren.

 

Wat gaat dat betekenen voor de mensheid? Miljoenen mensen gaan hun baan verliezen en miljoenen ICT’ers gaan banen voorgeschoteld krijgen. Was je net op zoek naar een carrière binnen de kunstmatige intelligentie? Dat komt goed uit, met de juiste kennis, maak je wellicht een grote kans!

 

Nieuwe ICT-trends van 2019? Virtual Reality natuurlijk!

De enige echte virtual reality. Een ervaring om nooit te vergeten. Virtual reality wordt voornamelijk ingezet in de gaming wereld, waarbij je als gamer het spel in levende lijve ervaart (via een VR bril). Virtual reality is een nieuwe technologie die ook wordt gebruikt voor trainingen en meer. Bijvoorbeeld: VirtualShip, is een software om kapiteins van Amerikaanse marine-, leger- en kustwachtschepen te trainen. Het is een échte hype die nog niet 100% is doorgebroken, maar flink toeneemt!

 

Naast virtual reality hebben we ook augmented reality. De populaire Pokemon Go is een voorbeeld van AR. Dat spel heb je zonder twijfel gespeeld of speel je nu nog!

 

Beide technologieën hebben veel potentieel in training, onderwijs en gaming. Het kan zelfs gebruikt worden om artsen een operatie correct te laten uitvoeren. Of met VR kan je als museumbezoeker een spectaculaire ervaring aangeboden krijgen.

 

De vraag naar kandidaten met virtual reality kennis, neemt toe. Er zijn grote spelers op de markt zoals Google, Samsung, maar er zijn ook kleine starters die een te kort aan mensen met VR-kennis ervaren. Je hoeft geen gespecialiseerde kennis op te doen. Met programmeerkennis en een doorgedreven mindset, kan je het ver schoppen!

 

Cyberbeveiliging, want hackers blijven bezig

Cyberbeveiliging, een nieuwe technologie? Nee, het bestaat al lang! Maar ook dit evolueert enorm snel en daarom behoort het zeker tot de nieuwe trends van 2019. De reden van deze snelle groei is, omdat hackers steeds meer hun best doen om binnen te dringen. Ze geven niet op en komen met nieuwe oplossingen om hun doel te bereiken. En dat doel is: illegaal indringen om gegevens op te vragen.

 

Zolang de hackers bestaan, zal cyberbeveiliging een opkomende technologie blijven. En aangezien ze daadwerkelijk gaan blijven bestaan (jammer genoeg), wordt voorspeld dat we tegen 2021 3,5 miljoen ongevraagde cybersecurity-banen zullen hebben. Een veelbelovend carrièrepad, klinkt het! iets voor jou?

 

De nieuwe technologie: Internet der dingen of beter IoT

Internet der dingen, klinkt gek hè? Maar het is de toekomst! Enorm veel -dingen- worden gebouwd met een wifi-connectiviteit. Dat is het internet der dingen (in het nederlands). Normaal zeg je IoT. Dat is de engelse afkorting van: Internet of Things.

 

IoT, deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om al je apparaten te verbinden met het internet. Bijvoorbeeld: Je kan je oven al voorverwarmen als je onderweg naar huis bent en je niet kan wachten om je buik zo snel mogelijk te vullen.

 

Het is écht een zegen. Het internet der dingen maakt het zo veel gemakkelijker! Ben je geïnteresseerd in een carrière in IoT? Vaardigheden die nodig zijn omvatten IoT-beveiliging, kennis van cloud computing, data-analyse, automatisering, begrip van embedded systemen, apparaatkennis, noem maar op. Enorm veel dingen dus! Het is niet voor niks het internet der dingen.

 

 

De nieuwe ICT-trends van 2019 zijn over het algemeen technologieën die jaar na jaar evolueren en steeds beter worden. Maar over de jobs gesproken? Ben je op zoek naar een ICT job? Er zijn verschillende ICT jobs die je kan doen, wil je graag weten welke?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *