ICT-jobs

ICT-jobs er bestaan zo veel? Wees slim met de 5 populairste!

ICT-jobs zijn jobs in de wereld van de technologie. Een wereld die steeds vernieuwd. ICT is breed en dus ook de ICT-jobs zijn heel uiteenlopend. Ontdek welke ICT-jobs je een goede toekomst gaan bezorgen!

 

Integratie en implementatie expert ICT

Als integratie en implementatie expert ga je samenwerken met het ontwikkelingsteam en het ontwerpteam. Je inzicht in een bepaald product of systeem is gigantisch! Je gaat na of een product of een systeem aan bepaalde eisen voldoet. Dit doe je aan de hand van een testscenario.

 

Het moet functioneren. En dat is je taak als integratie en implementatie expert. Wat je goed kan? Een complex systeem begrijpen en allerhande problemen oplossen.

 

De kennis die je hebt bij een bepaald systeem, die geef je door aan de medewerkers. Ten slotte zijn zij diegene die er dag in dag uit mee moeten werken. Opleidingen geven iets voor jou? En dan ook nog eens erg technisch? Dan is dit écht iets voor jou!

 

ICT-jobs die je al kent zijn developers en programmeurs

De bekendste ICT-jobs die op de dag van vandaag onmisbaar zijn, dat zijn de functies als developer en programmeur. Ze schrijven de code Java, Python of Ruby. Deze code dient om websites, programma’s en applicaties te bouwen. En iedereen heeft een website nodig, toch? Alè wil je mee zijn met de tijd natuurlijk… Als het geen website is dan is het een programma voor een bedrijf. In deze sector is de markt groot. Kies voor de functie developer of programmeur als je zekerheid wilt hebben.

 

De technische wereld van netwerken en servers

Nog één van de bekende ICT-jobs is de functie waarbij je als ICT’er een netwerk of server onderhoud. Of is er iets stuk van hardware? Dan ben jij diegene die dat moet fiksen!

 

Als netwerkbeheerder ben je niet verantwoordelijk voor het bouwen van websites of applicaties maar ga je zorgen dat de toepassingen werken.

 

Storing op kantoor? Dat is jouw taak. Geen paniek zaaien maar gewoon oplossen. Geen zorgen. Het is een leuke job en daarnaast ook goed betaald. Niet onbelangrijk als je veel op je kap krijgt, toch?

 

Werken je collega’s met laptops? Jij maakt ze klaar voor gebruik. Hebben ze een storing of snappen ze iets niet? Dan ben jij diegene die moet uitleggen wat er aan de hand is. (Misschien zelfs voor de derde maal)

 

Het is ook wel verstandig als je tegen een stootje kan. Je collega’s kunnen hier en daar weleens hun frustratie uiten. Maar is het eenmaal opgelost? Dan zijn ze je meer dan dankbaar! Ontdek welke eigenschappen je als ICT’er zeker moet hebben.

 

Databankbeheerder iets voor jou?

Een databank is een softwareprogramma waar je gegevens in opslaat. Maar wie maakt deze softwareprogramma’s? Uit honderden ICT-jobs is het de databankbeheerder die hiervoor verantwoordelijk is.

 

Als databankbeheerder ontwerp je software voor een bedrijf. Daarom moet je goede inzichten hebben over de producten of diensten van waar de databank zal worden gebruikt.

 

Je ontwikkelt het, test het en vervolgens zorg je dat de databanken voldoende beveiligd zijn!

 

Word je Businessapplicatiebeheerder?

Als businessapplicatiebeheerder ben je geen snotneus. Je hebt kennis van het vak en weet wat je moet doen. Je kent de softwaresystemen van je bedrijf uit je hoofd, je snapt hoe het werkt en bent verantwoordelijk voor elke software die gebouwd is. Het onderhouden van de applicaties is helemaal voor jou.

 

Kan het efficiënter en beter? Dan ben jij diegene die dat moet aanpassen. Je kennis over de doelstellingen van het bedrijf moet aanwezig zijn. En tegelijk mag je informaticakennis niet ontbreken. Een combinatie van de twee zorgt ervoor dat je deze job uitstekend zal uitvoeren!

 

 

Ben je op zoek naar een ICT-job? En heb je nog niet gevonden wat je zocht? Ontdek wat Axeli je te bieden heeft! Uiteenlopende ICT-jobs staan in onze database. Wie weet vind je eindelijk je weg en ben je bereid om te solliciteren! We wensen je alvast succes en kijken uit naar je contact.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *